Доступність посилання

ТОП новини

Син Януковича планує подати позов до суду через свідчення Пономарьова – речник


Олександр Янукович (л) і Віктор Янукович (п), фото 2010 року
Олександр Янукович (л) і Віктор Янукович (п), фото 2010 року

Син колишнього президента Віктора Януковича Олександр має намір подати в суд на колишнього депутата Державної думи Росії Іллю Пономарьова за образу честі та гідності, заявив його речник Юрій Кірасір.

«З метою підтвердження брехливості показань свідка І. Пономарьова та притягнення його до кримінальної відповідальності за давання свідомо неправдивих показань найближчим часом адвокатами Олександра Януковича буде ініційовано подачу позову про захист честі та гідності, а також подано заяву про скоєння кримінального злочину», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Кірасір заявляє, що Пономарьов дав неправдиві свідчення.

Сьогодні, 14 лютого, колишній депутат Державної думи Росії Ілля Пономарьов під час допиту в справі про державну зраду Віктора Януковича заявив, що Олександр Янукович отримав мільярд доларів під час покупки Росією українських єврооблігацій на три мільярди доларів у 2013 році.

У грудні 2013 року, через кілька тижнів після початку Євромайдану, тодішній президент України Віктор Янукович домовився з президентом Росії Володимиром Путіним, що Росія надасть Україні кредит на 15 мільярдів доларів через розміщення українських цінних паперів, які викупить Москва. Невдовзі перша частина цих облігацій на суму 3 мільярди доларів була розміщена на Ірландській фондовій біржі, і її й викупила Росія.

Нині щодо «боргу Януковича» триває судовий розгляд в Англії.

XS
SM
MD
LG