Доступність посилання

ТОП новини

У Криму заявляють про перехід на дистанційний контроль на адмінкордоні з материковою Україною


У прикордонному управлінні ФСБ Росії в анексованому Криму заявляють, що обладнали на адмінкордоні з материковою частиною України системи відеоспостереження й автоматичні шлагбауми, що «дозволило перекинути задіяні там раніше прикордонні наряди на інші оперативні напрямки». Про це відомство повідомило 15 лютого виданню «Кримінформ».

«Встановлені і впроваджені системи відеоспостереження, автоматичні шлагбауми й інші технічні новинки, що дозволяють дистанційно контролювати цю територію без необхідності задіяння людських ресурсів в польових умовах», – йдеться в повідомленні.

Напередодні в Держприкордонслужбі України повідомили, що російські прикордонники ліквідують пости на адміністративному кордоні з анексованим Кримом.

За даними українських прикордонників, співробітники прикордонного управління ФСБ Росії в анексованому Криму зняли пости навпроти КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка», а 14 лютого ліквідували пост навпроти «Чонгара».

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний «кордон». Там працюють три контрольних пункту в'їзду / виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG