Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: зустріч «нормандського формату» у Німеччині опрацьовується, але зустрінуться Лавров і Клімкін


Марія Захарова
Марія Захарова

Міністерство закордонних справ Росії наразі не підтверджують проведення зустрічі глав МЗС «нормандського формату» на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки, зустріч опрацьовується.

«Наразі ми не можемо підтвердити. Опрацьовується питання проведення зустрічі в «нормандському форматі», – заявила речник МЗС Росії Марія Захарова.

Водночас вона підтвердила зустріч керівника МЗС Росії Сергія Лаврова з главою МЗС України Павлом Клімкіним, а також главою МЗС Німеччини Зігмар Ґабріель.

Представник України в підгрупі з гуманітарних питань Контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявляє, що міністри закордонних справ країн «нормандського формату» обговорять на полях Мюнхенської конференції з безпеки (Німеччина) питання повернення представників Росії до складу Спільного центру з координації й контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК).

Мюнхенська конференція з безпеки відбудеться 16-18 лютого у Німеччина.

Росія наприкінці минулого року вивела своїх представників зі Спільного центру координації припинення вогню (СЦКК). Вони покинули Україну через, як заявили в російському МЗС, «напружену морально-психологічну ситуацію» і «зневажливе ставлення українських військовослужбовців». Українські представники заявили, що виведення Росією своїх представників з СЦКК є спробою Кремля змусити Київ вести переговори з представниками підтримуваних Москвою сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР».

XS
SM
MD
LG