Доступність посилання

ТОП новини

Трьох затримали і 33 учасників конфлікту біля Солом’янського суду Києва відпустили – поліція


Сутички біля будівлі Солом’янського суду, де обирали запобіжний захід Геннадію Труханову, Київ, 15 лютого 2018 року
Сутички біля будівлі Солом’янського суду, де обирали запобіжний захід Геннадію Труханову, Київ, 15 лютого 2018 року

Через сутички під Солом’янським районним судом Києва 15 лютого поліція затримала трьох і відпустила 33 людей, яких раніше доправили до поліцейських відділків, мовиться в повідомленні поліції Києва на сторінці у Facebook.

«Слідчі Шевченківського управління поліції розпочали кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 342 (Опір працівнику правоохоронного органу) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)», – мовиться в повідомленні.

За даними поліції, найближчим часом трьом затриманим оголосять про підозру і оберуть запобіжний захід. У поліції уточнили, що затримання відбулося в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Повідомляється, що затримані – жителі Запоріжжя й Києва та уродженець Грузії.

Громадяни, яких відпустили, мешкають у різних регіонах України, додали в поліції.

15 лютого біля Солом’янського районного суду Києва, який розглядав запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову, сталися сутички між праворадикалами й невідомими чоловіками в чорному, а також між праворадикалами і правоохоронцями. Пізніше стало відомо про поранення одного поліцейського. Також згодом до будівлі суду прийшли представники праворадикальних організацій, зокрема «Нацдружин», «С14». Між ними і людьми в чорному виникли сутички, які згодом припинилися.

XS
SM
MD
LG