Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі проти Порошенка: суддям заявили відвід


Міхеїл Саакашвілі у Роттердамі, Нідерланди, 14 лютого 2018 року
Міхеїл Саакашвілі у Роттердамі, Нідерланди, 14 лютого 2018 року

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду 16 лютого знову переніс засіданні за позовом екс-президента Грузії, лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі, який вимагає визнати незаконним указ президента Петра Порошенка про припинення його громадянства України.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, засідання відклали через те, що захисник екс-голови Одеської ОДА заявив відвід колегії суддів.

За словами сторони позивача, автоматичний розподіл суддів відбувся в дуже короткий термін, що дає підстави їм недовіряти складу суду.

У відповідь на клопотання захисту суд ухвалив передати заяву адвокатів на розгляд нового складу суду, який має визначити автоматичний розподіл.

Позов Міхеїла Саакашвілі до Петра Порошенка відкладали уже декілька разів із різних процесуальних причин. До розгляду справи по суті ще не дійшли.

12 лютого Міхеїла Саакашвілі затримали в одному з ресторанів у центрі Києва, а згодом Державна прикордонна служба і Державна міграційна служба України заявили, що за процедурою реадмісії його повернули до Польщі – країни, звідки він у вересні 2017 року «прибув, порушуючи українське законодавство». Пізніше стало відомо, що він поїхав до Нідерландів.

XS
SM
MD
LG