Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі в суді вимагає визнати його вивезення до Польщі незаконним


Міхеїл Саакашвілі у Варшаві, куди його вислали з України 12 лютого 2018 року
Міхеїл Саакашвілі у Варшаві, куди його вислали з України 12 лютого 2018 року

Колишній президент Грузії, екс-голова Одеської ОДА, лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі подав позов до Окружного адміністративного суду Києва, в якому просить визнати незаконним його повернення до Польщі.

Як повідомляє прес-служба суду, відповідачами в позові зазначені Державна міграційна служба, Адміністрація Державної прикордонної служби і Міністерство внутрішніх справ України.

«Позивач просить суд визнати незаконними дії відповідних структурних утворень ДМС, ДПС і МВС від 12 лютого 2018 року щодо виконання рішення про повернення Міхеїла Саакашвілі до країни попереднього перебування. Також позивач просить суд зобов’язати відповідне структурне утворення Державної міграційної служби скасувати дане рішення», – йдеться в повідомленні.

У суді додали, що питання про відкриття провадження в адміністративній справі зараз розглядають.

12 лютого соратники Саакашвілі заявили про його затримання невідомими в центрі Києва. Згодом Державна прикордонна служба і Державна міграційна служба України заявили, що Міхеїла Саакашвілі повернули до країни, звідки він «прибув, порушуючи українське законодавство», за процедурою реадмісії. Саакашвілі вислали до Польщі, звідки він, не проходячи контролю, прибув до України у вересні 2017 року.

XS
SM
MD
LG