Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина: після призначення в.о. головлікаря медики з Павлограда припинили голодування


Після призначення в.о. головного лікаря міської лікарні медики з Павлограда заявили, що припиняють голодування в будівлі Дніпропетровської обласної ради, повідомили Радіо Свобода в ініціативній групі протестувальників.

Медики вирішили поки згорнути акцію, попри те, що новим в.о. головного лікаря був призначений хірург, а не колишня керівниця лікарні. За їхніми словами, про свої подальші дії вони поінформують пізніше.

Як розповіли протестувальники, у будівлі Дніпропетровської облради вони провели більше доби, ночували на підлозі та на стільцях. У кількох жінок погіршилось самопочуття, їм надали медичну допомогу власними силами.

У четвер 16 медиків та громадських активістів з Павлограда оголосили безстрокове голодування в будівлі облради «через невизначеність з керівництвом лікарні». За їхніми словами, конкурс на заміщення вакантної посади головного лікаря 4-ї міської лікарні вкотре був перенесений, а у п’ятницю, 16 лютого, закінчувались повноваження в.о. головного лікаря Марини Костюкової. Таким чином, заклад міг залишиться без керівництва.

У Дніпропетровській обласній раді Радіо Свобода повідомили, що на посаду головного лікаря цієї лікарні претендує четверо кандидатів. Проведення конкурсу відклали через законодавчі зміни щодо конкурсних комісій і звернення до Міністерства охорони здоров’я України з проханням роз’яснень нюансів законодавчих змін.

Міська лікарня №4 Павлограда – найбільший медичний заклад Західного Донбасу. Персонал лікарні налічує понад 600 осіб.

XS
SM
MD
LG