Доступність посилання

ТОП новини

Військові: кількість обстрілів за минулу добу збільшилася


У Міністерстві оборони України повідомили, що протягом минулої доби, 16 лютого, кількість обстрілів позицій українських військ на лінії протистояння з російськими гібридними силами на частині Донбасу збільшилася порівняно з попереднім днем.

Речник Міноборони з питань української антитерористичної операції проти російської гібридної агресії на окупованій частині Донбасу полковник Максим Праута підтвердив ранкові дані прес-центру штабу АТО, що таких прицільних обстрілів було 20.

За його даними, 19 із них відбулися на луганському оперативному напрямку, переважно в районі Світлодарської дуги, ще 1 на донецькому напрямку.

Деякі з цих обстрілів були з мінометів калібру 120 міліметрів, використання яких заборонене мінськими домовленостями про врегулювання в регіоні.

При цьому, додав речник, українські військові 8 разів відкривали вогонь у відповідь із не забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Підтвердивши й повідомлення про одного пораненого внаслідок обстрілів противника українського бійця і одного з бойовою травмою протягом попередньої доби, речник додав: стан здоров’я одного з військовослужбовців – тяжкий, іншого – задовільний.

У незаконних збройних сепаратистських угрупованнях «ДНР» і «ЛНР», що за підтримки Росії захопили частину території Донецької і Луганської областей і визнані в Україні терористичним, ще зранку заявляли про загалом 12 порушень режиму припинення вогню з боку Збройних сил України: 8 на Донеччині і 4 на Луганщині.

Про можливі втрати серед бойовиків обидва угруповання не повідомляли.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила черговий, новорічно-різдвяний, «режим тиші» з півночі 23 грудня 2017 року, що формально чинний досі. Він мав на меті замінити оголошений було у зв’язку з початком у вересні 2017 року навчального року «режим тиші», який не призвів до припинення обстрілів. Нинішнє нове перемир’я так само порушується практично щодня. Сторони заперечують свою вину в цьому і звинувачують противників у провокаціях.

XS
SM
MD
LG