Доступність посилання

ТОП новини

У Сербії звільнили українок, затриманих за підозрою в шпигунстві


Сербська поліція звільнила двох українок, затриманих напередодні за підозрою в намаганні сфотографувати військовий об’єкт без дозволу.

Як повідомили в поліції, підстав для порушення кримінальної справи проти них немає.

Разом із громадянками України 19 лютого були затримані двоє громадян Сполучених Штатів Америки.

В офіційному повідомленні уточнюється, що вони за допомогою безпілотника знімали військові будинки в центрі Белграда і зробили двохвилинний запис камерою високої якості.

Не подаючи їхніх імен, поліція повідомляє, що українки з Луганська є співробітницями певної неурядової організації з Каліфорнії. За їхніми словами, вони знімають документальний фільм про наслідки американських повітряних ударів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, розбомблений будинок Генштабу Збройних сил колишньої Югославії не заборонено знімати. Однак поруч розташовані приміщення військової розвідки і контррозвідки. Президент Сербії Александар Вучич коротко згадав про затримання іноземних громадян й сказав, що ця справа «не особливо небезпечна».

18 лютого в інших місцевостях Сербії біля військових обʼєктів були затримані також двоє громадян Італії і двоє громадян Іспанії. Поліція стверджує, що ці випадки не були повʼязані.

XS
SM
MD
LG