Доступність посилання

ТОП новини

Південна Корея направляє делегацію для переговорів із Пхеньяном


Президент Південної Кореї Мун Чже Ін
Президент Південної Кореї Мун Чже Ін

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін направить делегацію, яку очолить директор з національної безпеки, на переговори до Північної Кореї щодо того, як знизити напруженість довкола ядерної діяльності Пхеньяна і сприяти діалогу між КНДР і США.

Делегація, що складатиметься з 10 членів, має вилетіти до Пхеньяна 5 березня на тлі послаблення напруженості між Півднем і Північчю після нещодавніх Олімпійських ігор.

Візит триватиме два дні, під час яких делегати матимуть переговори із високопоставленими північнокорейськими посадовцями, повідомили в офісі Мун Чже Іна.

Після цього візиту представники делегації вирушать до США.

Минулого місяця президент США Дональд Трамп після пропозиції щодо діалогу з Пхеньяном заявив, що переговори із Північною Кореєю відбудуться тільки «на правильних умовах».

Речник Міністерства закордонних справ Північної Кореї пізніше закликав США відмовитися від будь-яких передумов для переговорів.

Минулого місяця американські посадовці повідомляли, що віце-президент США Майк Пенс, перебуваючи у Південній Кореї на Олімпіаді, мав зустрітися зі представниками Північної Кореї, зокрема із сестрою Кім Чен Ина, але північнокорейська сторона скасувала зустріч в останню хвилину.

У лютому Вашингтон запровадив нові санкції проти Пхеньяна з метою тиску на його ядерні і ракетні програми. КНДР цей крок назвала «актом війни».

XS
SM
MD
LG