Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Слуцький вибачився перед жінками, «яким заподіяв будь-які переживання»


Леонід Слуцький
Леонід Слуцький

Депутат Державної думи Росії, голова комітету з міжнародних справ Леонід Слуцький, якого журналістки звинувачують у домаганнях, вибачився перед жінками, «кому заподіяв будь-які переживання».

«Хотів би попросити вибачення у тих з вас, кому коли-небудь свідомо чи мимоволі заподіяв будь-які переживання. Повірте, не зі злого наміру», – написав Слуцький у Facebook.

6 березня журналістка «Бі-Бі-Сі» Фаріда Рустамова відкрито звинуватила в домаганнях депутата Леоніда Слуцького. За її словами, вона має в своєму розпорядженні аудіозапис розмови, в якій політик допускав неоднозначні висловлювання. «Бі-Бі-Сі» опублікувала розшифровку їх діалогу.

За тиждень до цього про схожі ситуації заявили заступниця головного редактора телеканалу RTVI Катерина Котрікадзе і продюсер телеканалу «Дождь» Дар’я Жук.

Раніше про непристойну поведінку парламентаря заявив телеканал «Дождь». У кінці лютого телеканал повідомив про те, що щонайменше три журналістки анонімно звинуватили Слуцького в домаганнях.

Сам Слуцький заперечує звинувачення і називає їх «маячнею». Лідер ЛДПР Володимир Жириновський пообіцяв перевірити ці повідомлення, наголосивши, що не вважає нормальною таку поведінку.

7 березня голова Держдуми Росії В’ячеслав Володін, вітаючи журналісток парламентського пулу з 8 березня, заявив, що їм варто змінити роботу, якщо вони не почувають себе в безпеці під час роботи в парламенті.

Голова комітету Державної думи Росії з питань сім’ї, жінок і дітей Тамара Плетньова, зі свого боку, заявила, що не вірить звинуваченням у домаганнях на адресу депутата ЛДПР Леоніда Слуцького. Чиновниця порадила журналісткам «одягатися пристойніше» і не приходити в Держдуму, якщо їм страшно.

За інформацією «Бі-Бі-Сі», думська комісія з етики розгляне інформацію про домагання Слуцького після 19 березня. Поки що депутата попросили письмово пояснити звинувачення.

XS
SM
MD
LG