Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив Грицаку взяти справу Рубана «під особистий контроль»


Володимир Рубан
Володимир Рубан

Президент України Петро Порошенко доручив голові СБУ Василю Грицаку взяти справу керівника центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, підозрюваного в підготовці теракту, «під особистий контроль», повідомляє Адміністрація президента України.

«Розслідувати, у найкоротший термін притягти винних до відповідальності, поінформувати суспільство і забезпечити мир та спокій громадян», – сказав Порошенко.

Грицак, зі свого боку, повідомив, що СБУ вдалося «попередити масштабні терористичні акти», які нібито мали бути вчинені найближчим часом у Києві та в інших містах України.

«Вчора, 8 березня 2018 року, при спробі переміщення на підконтрольну Україні територію з непідконтрольної був затриманий громадянин України Володимир Рубан з великим, я б сказав, дуже великим, об’ємом засобів ураження. Це зброя, вибухові матеріали, кулемети та інші військові засоби ураження», – сказав Грицак.

Він заявив, що рівень терористичної загрози «був найбільшим за часи незалежності» України.

Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду «Майорськ».

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що Рубан «під виглядом переселенця намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях».

Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема, збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів, серед яких президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк й секретар РНБО Олександр Турчинов.

Сам Рубан звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG