Доступність посилання

ТОП новини

Ув’язненого в Росії майданівця знову відправили в ШІЗО – дружина


Андрій Коломієць
Андрій Коломієць

Ув’язненого в Росії активіста українського Євромайдану Андрія Коломійця 9 березня вдруге за останній час перевели в штрафний ізолятор на 10 діб у російській колонії, де він перебуває, повідомила його дружина Галина Коломієць.

«26 лютого посадили в ШІЗО за недотримання форми одягу на 10 діб, за добу до виходу знову сфотографували, що він спить не по режиму (на підлозі), вийшов 8 березня, і відразу написали на нього рапорт через сон. Сьогодні його знову закривають в ШІЗО на 10 діб. Приїжджала московська перевірка, і їм не вигідно, що Андрій пішов на виправлення», – написала вона у Facebook.

У листопаді повідомлялося, що у Коломійця погіршився стан здоров’я, а необхідну медичну допомогу йому не надають.

У червні 2016 року російський суд в анексованому Криму засудив українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Коломійця утримують у колонії в Краснодарському краї Росії.

Українця затримали на території російського регіону Кабардино-Балкарії в травні 2015 року за підозрою у зберіганні наркотиків. Після затримання Коломійця привезли до анексованого Криму і звинуватили в замаху на вбивство двох кримських «беркутівців».

Російська правозахисна організація «Меморіал» вважає Андрія Коломійця політв’язнем та вимагає його негайного звільнення.

У квітні 2017 року Коломієць подав скаргу до Європейського суду з прав людини.

XS
SM
MD
LG