Доступність посилання

ТОП новини

Трамп назвав обшук у свого адвоката «полюванням на відьом»


Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен, архівне фото
Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен, архівне фото

Президент США Дональд Трамп назвав обшуки у свого особистого адвоката Майкла Коена «полюванням на відьом», і заявив, що немає жодних свідчень змови між його виборчим штабом і Росією.

Трамп також розкритикував команду спецпрокурора Роберта Мюллера, назвавши її «найбільш упередженою групою людей». Президент не відповів на запитання журналістів, чи планує він звільнити Мюллера, але зазначив, що те, що відбувається – «ганьба, і ми подивимося, що буде далі».

Агенти ФБР 9 квітня провели обшук у нью-йоркському офісі Майкла Коена за розпорядженням спеціального прокурора Роберта Мюллера, який розслідує ймовірне російське втручання в президентські вибори в США в 2016 році. Під час обшуків було вилучено документи, які стосуються, зокрема, переказу грошей порноактрисі, повідомляють американські ЗМІ.

Майкл Коен опинився в центрі уваги після того, як визнав виплату 130 тисяч доларів порноактрисі Стормі Деніелс всього за кілька днів до президентських виборів у 2016 році. За ці гроші Деніелс мала мовчати про свій зв’язок із Трампом невдовзі після того, як Меланія Трамп народила сина.

Також Майкл Коен фігурує в розслідуванні щодо виплати 150 тисяч доларів у фонд президента США Дональда Трампа з боку українського бізнесмена Віктора Пінчука.

XS
SM
MD
LG