Доступність посилання

ТОП новини

CАП: у справі Насірова зачитали менш ніж половину тексту обвинувального акту


Обвинувальний акт у справі екс-голови ДФС Романа Насірова почали зачитувати 7 грудня 2017 року
Обвинувальний акт у справі екс-голови ДФС Романа Насірова почали зачитувати 7 грудня 2017 року

У справі колишнього голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова зачитали 245 сторінок обвинувального акту із 774, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура України за результатами засідання Шевченківського районного суду Києва 21 травня.

Документ розпочали зачитувати 7 грудня 2017 року на вимогу сторони захисту.

Правоохоронці розповіли, що адвокати висунули вимогу читати з вказанням тире, дробів, вихідних номерів.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі зазначили, що під час сьогоднішнього засідання суд відмовив стороні захисту у відводі прокурора, який, на думку САП, був необґрунтований і спрямований на затягування судового засідання та втрату часу на зачитування обвинувального акту.

Наступне засідання призначили на 9:00 30 травня.

За даними слідства, Насіров причетний до так званої «газової схеми Онищенка» і впродовж 2015 року ухвалив низку «безпідставних і незаконних рішень» про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для залучених до схеми компаній на загальну суму понад мільярд гривень. Слідство вважає, що такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

31 січня Кабінет міністрів України звільнив Романа Насірова з посади голови ДФС.

До цього, 17 січня, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що направить подання «з підтвердженням подвійного громадянства (Насірова – ред.), що є порушенням закону про державну службу». За його словами, Велика Британія заявила про наявність у посадовця британського паспорта.

Сам Насіров назвав своє звільнення «незаконним і нечесним».

XS
SM
MD
LG