Доступність посилання

ТОП новини

Cуд продовжить розгляд справи Шабуніна у червні


Віталій Шабунін
Віталій Шабунін

Дніпровський районний суд Києва переніс розгляд справи керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, якого звинувачують за статтею 345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста» Кримінального кодексу України.

Як повідомляє портал судовою влади, суд за клопотанням сторони захисту переніс розгляд справи на 5 червня.

Читайте також – Суд над Шабуніним: про що розповіли свідки з боку Філімоненка

30 січня у ході підготовчого засідання суду Шабунін визнав, що він ударив Філімоненка, оскільки той, як заявив керівник ЦПК, провокував його колегу. Також Шабунін заявив, що він не погоджується з кваліфікацією прокуратури, оскільки потерпілий не є журналістом, а «відомий йому як провокатор».

16 серпня 2017 року голові громадської організації «Центр протидії корупції» Віталію Шабуніну в Дніпровському районному відділі поліції Києва оголосили підозру. Активіста підозрювали в «умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості» (стаття 122 Кримінального кодексу) громадянину Всеволоду Філімоненку, який називає себе журналістом.

У документі вказано, що 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав Філімоменку одного удару по обличчю, що «спричинило тривалий розлад здоров’я останнього у вигляді закритої травми обличчя».

Проте 18 січня 2018 року у ЦПК повідомили, що слідчі перекваліфікували справу щодо Віталія Шабуніна – йому інкримінують частину 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо журналіста».

XS
SM
MD
LG