Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім відреагував на повідомлення в ЗМІ про заяву Трампа, який нібито назвав Крим «російським»


Американське видання BuzzFeed писало, що Дональд Трамп під час зустрічі лідерів «Групи семи» в Канаді заявив, що Крим є російським
Американське видання BuzzFeed писало, що Дональд Трамп під час зустрічі лідерів «Групи семи» в Канаді заявив, що Крим є російським

Речниця Білого дому Сара Сандерс заявила, що не знає про слова президента США Дональда Трампа, який нібито назвав український півострів Крим «російським».

«Мені не відомо про жоден подібний коментар. Я знаю, що про це повідомляли, тому я не збираюся коментувати приватну розмову, у якій я не брала участь. Я не маю інформації про це», – сказала Сандерс під час брифінгу 14 червня.

Читайте також: Заява Трампа і Крим. Чому Росія не повернеться до нинішньої «Групи семи»

Перед цим американське видання BuzzFeed з посиланням на свої джерела написало, що 8 червня Трамп під час зустрічі лідерів «Групи семи» в Канаді заявив, що Крим є російським, «оскільки усі тамтешні жителі розмовляють російською». Крім того, за даними ЗМІ, він назвав Україну «однією з найбільш корумпованих країн у світі».

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG