Доступність посилання

ТОП новини

Головне, щоб зустріч лідерів «нормандської четвірки» була результативною – Клімкін


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Дата зустрічі лідерів «нормандської четвірки» ще невідома, головне, щоб саміт був результативним, завив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

«Зараз буде ще кілька експертних зустрічей для того, щоб ми могли визначити зміст такого саміту, тобто який можливий порядок денний, і вже тоді будемо намагатися виходити на його проведення найближчим часом», – повідомив міністр.

При цьому Клімкін зазначив, що на даний момент він не може назвати точну дату зустрічі.

«Ми дійсно прагнемо до того, щоб саміт відбувся, а головне – був результативним», – наголосив він.

Кервіник МЗС назвав ключові для України питання майбутньої зустрічі, серед яких: безпека, звільнення політв’язнів і заручників, миротворча місія і логіка «дорожньої карти».

Ці питання порушувалися також під час зустрічі 11 червня у Берліні міністрів закордонних справ у «нормандському форматі», яка завершилася без суттєвих зрушень.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Переговори про врегулювання конфлікту відбуваються у тристоронній контактній групі у Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини і Росії.

XS
SM
MD
LG