Доступність посилання

ТОП новини

На Миколаївщині минулого тижня від кору померла дитина – МОЗ


На Миколаївщині минулого тижня від кору померла 8-річна дитина.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, всього з початку року від ускладнень кору померли 12 людей: восьмеро дітей і четверо дорослих.

За даними МОЗ, з початку року на кір захворіли 23 тисячі людей, 13 з яких – діти.

Найбільше людей захворіли на кір у Львівській (всього 3845 людей), Закарпатській ( 2712 людей), Івано-Франківській (2464 людей), додають у міністерстві.

Через спалах кору в Україні медики закликають людей вакцинуватися. У МОЗ заявляли, що необхідна вакцина є в усіх регіонах України, і виступили за посилення відповідальності через відмову від вакцинації.

Читайте також: В ЮНІСЕФ оцінюють у близько 30% кількість фальшивих довідок про вакцинацію

Кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. Діти, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом двох годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

XS
SM
MD
LG