Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін пропонує Раді запровадити кримінальну відповідальність за контрабанду


За контрабанду товарів у значних розмірах пропонують встановити покарання від трьох до семи років
За контрабанду товарів у значних розмірах пропонують встановити покарання від трьох до семи років

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді запровадити кримінальну відповідальність за контрабанду. Відповідний проект закону оприлюднений на сайті парламенту 3 липня.

Документ розширює визначення терміну контрабанда. Згідно із законопроектом, це, зокрема, переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю товарів у значних розмірах. За такий злочин пропонують встановити покарання від трьох до семи років.

При цьому контрабанда товарів вважається вчиненою у значних розмірах, якщо їх вартість у 500 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян (8 500 і більше гривень).

Крім того, Кабінет міністрів пропонує карати за контрабанду, вчинену організованою групою, або контрабанду в особливо великих розмірах позбавленням волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

20 червня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що через контрабандні схеми державний бюджет не отримує від 70 до 100 мільярдів гривень на рік.

XS
SM
MD
LG