Доступність посилання

ТОП новини

Ісламісти взяли відповідальність за вибух під міністерством у столиці Афганістану


Сили безпеки патрулюють місце, де стався вибух, Кабул, Афганістан, 15 липня 2018 року
Сили безпеки патрулюють місце, де стався вибух, Кабул, Афганістан, 15 липня 2018 року

Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за недільний вибух під міністерством у столиці Афганістану, в результаті якого загинули щонайменше семеро людей і близько 15 були поранені. Екстремісти повідомили, що напад був скоєний одним із бойовиків-смертників.

Влада припустила, що кількість жертв може зрости. Раніше повідомлялось, що серед жертв є як мирні жителі, так і представники сил безпеки.

Вибух прогримів 15 липня у Кабулі біля будівлі Міністерства відновлення і розвитку сільських районів Афганістану. За попередніми даними, нападник підірвався біля воріт установи у час, коли її співробітники якраз покидали будівлю.

11 червня через напад під тим же міністерством 13 людей загинули і близько 30 були поранені. Тоді відповідальність за ці дії також взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Раніше сьогодні в ООН повідомили, що кількість мирних жителів, загиблих в Афганістані за першу половину року, досягла рекордних показників за період із 2009-го. За даними організації, за півроку тут загинули 1692 людини.

XS
SM
MD
LG