Доступність посилання

ТОП новини

Facebook має заборонити дискримінаційні оголошення


Компанія Facebook внесе зміни до своєї рекламної платформи для зупинки діяльності сторонніх рекламодавців у США. Про це заявив генеральний прокурор штату Вашингтон, повідомляє агенція Reuters.

Юридично обов’язкова угода зі штатом Вашингтон вимагає від Facebook внесення змін протягом 90 днів, їхній вплив буде загальнодержавним, заявив у своїй заяві генпрокурор штату Боб Фергюсон.

«Рекламна платформа Facebook дозволила незаконну дискримінацію за ознакою раси, сексуальної орієнтації, інвалідності та релігії», – сказав генеральний прокурор Боб Фергюсон.

Цим кроком завершується 20-місячне розслідування Генеральної прокуратури штату Вашингтон, яке розпочалося після того, як некомерційна ProPublica опублікувала статтю про рекламне орієнтування Facebook, сказав Фергюсон.

Компанія Facebook підтвердила угоду.

«Дискримінаційна реклама не має місця на нашій платформі, ми будемо продовжувати вдосконалювати наші рекламні продукти, щоб вони були релевантними, ефективними та безпечними для всіх», – сказав віце-президент Facebook Вілл Кастберрі.

Читайте також: Facebook можуть оштрафувати на 660 тисяч доларів США

У Великій Британії триває розслідування щодо Cambridge Analytica. Компанію звинувачують у тому, що вона використовувала дані понад 50 мільйонів користувачів Facebook без їхньої згоди для вивчення виборців в інтересах кампанії Дональда Трампа та розсилки для користувачів політичної реклами з метою впливу на їхні передвиборні настрої.

Через звинувачення ціна акцій компанії Facebook 19 березня знизилася на майже 7%, що загалом може дорівнювати 30 мільярдам доларів.

XS
SM
MD
LG