Доступність посилання

ТОП новини

Спецпрокурор США оприлюднив список свідків у суді над колишнім помічником Трампа


Тюремне фото Пола Манафорта
Тюремне фото Пола Манафорта

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, який розслідує імовірне втручання Росії та пов'язані з цим питання під час президентської кампанії 2016 року, оприлюднив список 35 потенційних свідків для судового розгляду в штаті Вірджинія щодо Пола Манафорта, колишнього керівника кампанії Дональда Трампа.

Читайте також: Справа Манафорта: суд надав імунітет 5 свідкам

Судові документи, подані 27 липня, включають ім’я давнього бізнес-партнера Манафорта Річарда Ґейтса, якого обвинувачували разом із Манафортом у жовтні, та декілька інших ділових контактів.

Також у списку є Тад Девайн, який керував невдалою президентською кампанією демократа Берні Сандерса в 2016 році, але також має контакти з Манафортом, пов’язані з його політичною діяльністю в Україні.

Ґейтс визнав себе винним і співпрацював у розслідуванні Мюллера, який також вивчає можливу змову між командою Трампа та Росією.

Трамп заперечує будь-яку змову і регулярно називає розслідування Мюллера «полюванням на відьом», спрямованим на знецінення його перемоги на виборах.

Росія стверджує, що не втручалась у вибори 2016 року.

Крім суду у Вірджинії, на Манафорта чекає ще один процес – в столичному окрузі Колумбія. Звинувачення стосуються банківського шахрайства, оскільки Манафорт не зареєстрував себе як іноземний агент для лобістської роботи, яку він виконував від імені колишнього президента України Віктора Януковича.

Манафорт не визнав себе винним у звинуваченнях.

Нині колишній керівник кампанії Трампа перебуває за ґратами, суддя в середині червня скасував його домашній арешт під заставу. Початок суду у Вірджинії запланованмй на 31 липня, процес у столичному окрузі розпочнеться пізніше.

XS
SM
MD
LG