Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисниця: до нападу на чиновницю Херсонської міськради може бути причетна поліція


Правозахисниця: Гандзюк (на фото) активно критикувала корупцію у місцевій поліції
Правозахисниця: Гандзюк (на фото) активно критикувала корупцію у місцевій поліції

До нападу на активістку, виконувачку обов’язків керуючої справами Херсонської міськради Катерину Гандзюк може бути причетна поліція, заявила голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик в ефірі «Громадського телебачення».

«Справді, є такі випадки, коли поліція не те, що не розслідує, але ще й дуже часто стоїть за тими, хто нападав… З приводу Катерини Гандзюк і вчорашнього нападу на неї, там теж може бути такий мотив, оскільки вона активно критикувала корупцію у місцевій поліції і, власне, це теж може бути одним із мотивів нападу на неї. Це відразу породжує сумніви, що розслідування буде справедливим, всестороннім та ефективним», — сказала Печончик.

За її словами, «це ми бачимо по тому, що вже за два дні поліція двічі змінювала кваліфікацію цієї справи».

У поліції наразі не коментували слова Печончик.

Читайте також – Напади на активістів. Провалена реформа правоохоронної системи чи непокаране зло?

Виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк шпиталізували після нападу, який стався вранці 31 липня близько 8:30. Коли жінка вийшла з під’їзду свого будинку, щоб іти на роботу, до неї підбіг невідомий, одягнений у чорне. Він плеснув в обличчя Гандзюк невідомою речовиною і втік.

Спочатку правоохоронці кваліфікували напад на Катерину Гандзюк як «хуліганство», а потім перекваліфікували на «умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого». 1 серпня у ГПУ повідомили, що напад кваліфікують як «замах на умисне вбивство, вчинений з особливою жорстокістю».

Гандзюк переправили авіацією до Києва.

Це вже третій цього літа напад на відомих у Херсоні людей. У червні невідомі особи атакували з ножем «автомайданівця» Віталія Устименка, того ж місяця двоє чоловіків побили головного редактора херсонського сайту «Мост» Сергія Нікітенка.

XS
SM
MD
LG