Доступність посилання

ТОП новини

У Закарпатській області на хабарі затриманий голова РДА – Генпрокуратура


ГПУ: голова РДА створив схему із систематичного вимагання хабарів від приватних підприємців
ГПУ: голова РДА створив схему із систематичного вимагання хабарів від приватних підприємців

У Закарпатській області на хабарі затриманий голова Виноградівської районної державної адміністрації, повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

«Він створив схему із систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди від приватних підприємців, керівників товариств та приватних підприємств за погодження на укладення договорів на постачання товарів, робіт і послуг, виконання робіт в структурних підрозділах Виноградівської РДА Закарпатської області», – пише Лисенко.

За його словами, правоохоронці здійснили обшуки за місцями проживання, роботи та в автомобілі голови РДА. Вони вилучили речові докази, зокрема «грошові кошти, отримані незаконним шляхом, паспорт громадянина України та паспорт громадянина Угорщини, що свідчить про подвійне громадянство».

Лисенко зазначає, що правоохоронці вирішують питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Речник ГПУ не повідомляє, про які суми йде мова.

У Виноградівській РДА не коментували ситуацію.

XS
SM
MD
LG