Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина вводить у відповідь санкції щодо офіційних осіб США – Ердоган


Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що його країна введе особисті санкції проти двох посадових осіб США у відповідь на аналогічний крок Вашингтона.

Виступаючи в Анкарі 4 серпня, Ердоган підкреслив, що Туреччина була «терплячою», оскільки США 1 серпня запровадили санкції проти двох турецьких чиновників – юстиції та МВС. Але зараз він наказав уряду заморозити активи американських чиновників, «якщо вони є».

Ердоган не вказав конкретно, про яких посадовців йдеться, і чи є в них активи. Втім західні ЗМІ пишуть, що йдеться про генпрокурора США Джеффа Сешнса (він за посадою є також міністром юстиції) і міністра внутрішніх справ Райана Зінке.

Поза тим, Ердоган закликав президента США Дональда Трампа відмовитись від емоційної позиції і повернутись до дружніх відносин між двома країнами.

Читайте також: Туреччина відреагувала на погрози Трампа про «великі санкції»​

Вашингтон ввів санкції з метою тиску на Анкару і звільнення ув’язненого американського пастора Ендрю Брансона, якого засудили в Туреччині за статтями про тероризм і шпигунство. Йому загрожує до 35 років в’язниці.

Держсекретар США Майк Помпео 3 серпня в Сінгапурі на зустрічі зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу заявив, що сподівається на досягнення сторонами прогресу щодо звільнення Брансона в «найближчі дні і тижні».

XS
SM
MD
LG