Доступність посилання

ТОП новини

У Чечні поховали чоловіка, що відбував 15-річний термін у справі про вбивство російського полковника


Юсуп Темерханов (фото архівне)
Юсуп Темерханов (фото архівне)

У чеченському селі Гелдаган сьогодні поховали Юсупа Темерханова, що помер напередодні у колонії в Росії, засуджений до 15-річного ув’язнення за звинуваченням у вбивстві відомого полковника Юрія Буданова в 2011 році. Тисячі людей зібралися, щоб попрощатися із чоловіком, який, за даними адвоката, помер від зупинки серця.

Темерханова поховали, як тільки його тіло привезли з сибірського міста Омськ. До села з’їхались тисячі людей на автомобілях із усієї Чечні, щоб попрощатися з померлим, був серед них і лідер Чечні Рамзан Кадиров. На похоронах Темерханова назвали «мучеником».

Читайте також: Засуджений за вбивство полковника Буданова помер у колонії​

У травні 2013 року Юсупа Темерханова засудили до 15 років колонії суворого режиму за звинуваченням у вбивстві колишнього полковника російської армії Юрія Буданова. Сам Темерханов заперечував свою провину.

Колишній полковник російської армії Юрій Буданов у 2003 році був засуджений до 10 років позбавлення волі за звинуваченням у жорстокому вбивстві чеченської дівчини Ельзи Кунгаєвої. У січні 2009-го, попри масові протести у Чечні, його умовно-достроково звільнили. У червні 2011 року Буданова застрелили на виході з нотаріальної контори в Москві.

XS
SM
MD
LG