Доступність посилання

ТОП новини

Засуджений за вбивство полковника Буданова помер у колонії


Юсупа Темірханова (на фото) засудили до 15 років строгого режиму
Юсупа Темірханова (на фото) засудили до 15 років строгого режиму

Юсуп Темерханов, засуджений за вбивство покловника Юрія Буданова, помер у колонії від зупинки серця. Про це повідомила адвокат Роза Магомедова.

За її словами, захист намагався домогтися дострокового звільнення Темерханова через його проблеми зі здоров'ям, проте зробити це не вдалося.

Як уточнюють в російському державному агентстві ТАСС, Темерханов помер у міській лікарні, куди його привезли з колонії в Омській області, коли йому стало погано.

За словами Магомедової, здоров'я в Темерханова завжди було слабке. Інший адвокат засудженого Мурад Мусаєв ще в 2014 висловлював стривоженість через його стан, повідомляла російська служба Радіо Свобода.

У травні 2013 року Темерханова засудили до 15 років колонії суворого режиму за звинуваченням у вбивстві колишнього полковника російської армії Юрія Буданова. Сам Юсуп Темерханов заперечував свою провину.

Колишній полковник російської армії Юрій Буданов у 2003 році був засуджений до 10 років позбавлення волі за звинуваченням у жорстокому вбивстві чеченської дівчини Ельзи Кунгаєвої. У січні 2009-го, незважаючи на масові протести у Чечні, його умовно-достроково звільнили. У червні 2011 року Буданова застрелили на виході з нотаріальної контори в Москві.

XS
SM
MD
LG