Доступність посилання

ТОП новини

У Росії протестують про пенсійної реформи. Затримання тривають


Новосибірськ, Росія, 9 вересня 2018 року
Новосибірськ, Росія, 9 вересня 2018 року

У різних містах Росії тривають акції протесту проти пенсійної реформи, виходити на які раніше закликав російський опозиціонер Олексій Навальний. Опозиція обрала цей день для масових мітингів, оскільки у Росії 9 вересня відбуваються вибори губернаторів, мерів та депутатів.

Затримання прихильників Навального почалися до початку акцій і тривають досі, повідомляє Російська служба Радіо Свобода, яка слідкує за ситуацією в режимі онлайн.

За цими даними, зокрема, перед початком акції в Москві затримали юриста Фонду боротьби з корупцією та ведучу каналу Navalny Live Любов Соболь, в Санкт-Петербурзі – координатора Дениса Михайлова і співробітника штабу Іллю Гантварга; під час акції в Томську затримали понад 10 осіб, серед яких координатор місцевого штабу Олексія Навального Ксенія Фадєєва, серед затриманих є неповнолітні; у Кемерові під час акції затримали координатора штабу Навального Стаса Калініченка, у Новосибірську затримали керівника місцевого штабу Навального Сергія Бойка. Затримання тривають.

Читайте також: «Поки я президент, це рішення не буде прийняте». Як змінювалися слова Путіна про підвищення пенсійного віку

Регіональні виборчкоми звітують про відсутність порушень під час голосування.

Загалом прихильники Навального планують вийти на вулиці в 80 містах Росії. Влада Москви, Санкт-Петербурга й більшості інших міст акцію не погодила.

Самого Навального в кінці серпня арештували на 30 діб за «порушення» під час проведення акції «Він нам не цар» у січні.

19 липня Держдума Росії в першому читанні ухвалила законопроект про підвищення пенсійного віку в Росії. Його можуть підвищити з 55 до 63 років для жінок і з 60 до 65 років для чоловіків.

XS
SM
MD
LG