Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії оголосили надзвичайний стан через коронавірус


У Грузії оголосили надзвичайний стан по всій країні терміном в один місяць у намаганні вповільнити розповсюдження коронавірусу.

Протягом дня 21 березня прем’єр-міністр Ґіорґі Ґахарія виступив із ініціативою запровадити надзвичайний стан для боротьби з коронавірусним захворюванням, президент Саломе Зурабішвілі погодилася з ним, видала указ про надзвичайний стан і направила його на затвердження до парламенту, а парламент затвердив його.

Зурабішвілі, виступаючи в парламенті, заявила, що цей захід може видатися надмірним, але краще запровадити його зараз, поки випадків хвороби мало, ніж коли епідемія спалахне й увійде в гостру фазу.

Вона також звернула увагу, що передбачений її указом надзвичайний стан не містить обмежень на свободу висловлювання й засобів інформації чи на політичні права, і висловила сподівання, що він не вплине на парламентські вибори, що мають відбутися в жовтні. За Конституцією Грузії, вибори не можуть відбутися раніше ніж через шість місяців після закінчення надзвичайного стану.

Тим часом дехто з депутатів висловив невдоволення, що обмеження надзвичайного стану вплинуть на святкування православного Великодня в країні 19 квітня.

У Грузії на цей час повідомляють про 49 хворих на коронавірусне захворювання COVID-19, померлих від нього наразі немає.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 303 180 випадків коронавірусного захворювання, з них 12 950 від нього померли, 91 676 уже одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG