Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія оголошує надзвичайний стан і відкладає референдум щодо конституції через COVID-19


Медична працівниця перевіряє температуру у жінки на в’їзді до міста Вагаршапат, 16 березня 2020 року
Медична працівниця перевіряє температуру у жінки на в’їзді до міста Вагаршапат, 16 березня 2020 року

Уряд Вірменії 16 березня оголосив про запровадження надзвичайного стану на місяць, щоб зупинити поширення спалаху коронавірусу SARS-CoV-2.

«Надзвичайний стан був оголошений по всій території республіки з 5 ранку 16 березня до 9 ранку 16 квітня», – заявив на позачерговому засіданні уряду міністр юстиції Вірменії Рустан Бадасян.

Наразі це рішення обговорює Національна асамблея. Прем’єр-міністр Нікол Пашинян, виступаючи перед депутатами, заявив, що Вірменія проведе свій референдум з реформи конституції, раніше запланований на 5 квітня, після завершення надзвичайного стану.

Читайте також: Кількість хворих на COVID-19 у Китаї вперше нижча, ніж за його межами​

«За вірменським законодавством, референдум не можна проводити під час надзвичайного стану. Голосування відбудеться не раніше ніж через 50 днів і не пізніше ніж через 65 днів після завершення надзвичайного стану», – пояснив він.

Самому Пашиняну довелося вдатися до самоізоляції та пройти тест на коронавірус після того, як людина, з якою він мав зустріч, захворіла. Втім, підозра на хворобу в нього та його дружини Анни Акопян не пітвердилася.

У Вірменії зареєстровано 30 випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19. Один пацієнт вилікувався, понад 300 людей перебувають на карантині. Про смерті від цієї хвороби у кавказькій країні наразі невідомо.

Читайте також: На що здатні уряди країн задля безпеки громадян від коронавірусу?

Раніше 16 березня вірменський уряд повідомив, з Пашинян і президент Росії Володимир Путін домовилися при зупинення пасажирських перельотів між двома країнами.

Всі освітні установи в країні зачинені, так само як і кордони з Грузією та Іраном, де триває один із найбільших спалахів захворювання у світі.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG