Доступність посилання

ТОП новини

«М’якотілість та ліберальність – союзники коронавірусу»: Зеленський про «непопулярні» кроки щодо COVID-19


Зеленський вказав на те, що політика Китаю нібито виявилася ефективнішою в протидії коронавірусу, ніж в інших країнах
Зеленський вказав на те, що політика Китаю нібито виявилася ефективнішою в протидії коронавірусу, ніж в інших країнах

Досвід Китаю показав, що непопулярні рішення можуть подолати поширення коронавірусу SARS-CoV-2, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Виступивши із закликом до уряду вжити обмежувальних заходів для запобігання спалаху хвороби, Зеленський звернувся до українців із порадою залишатися вдома.

«Наполегливо рекомендую всім людям залиаштися вдома, окрім необхідності купівлі продуктів чи ліків. Особливо це стосується громадян, старших від 60 років, які перебувають у зоні ризику. Дорогі українці, досвід Китаю показує, що непопулярні та жорсткі рішення долають вірус та рятують життя. Досвід інших країн показує, що м’якотілість та ліберальність – це союзники коронавірусу. Тому ми будемо діяти жорстко, невідкладно, можливо, непопулярно. Але заради одного - життя і здоров'я українців», – запевнив президент.

Читайте також: Спецрейс з евакуйованими з Італії українцями прибув в аеропорт «Бориспіль» – ОП

На початку спалаху коронавірусного захворювання COVID-19, який зрештою переріс у пандемію, Китай ставав об’єктом критики через ніито надто повільну реакцію на загрозу та цензуру.

27 січня мер Уханю Чжоу Сяньван визнав, що «всі сторони незадоволені» тим, як поширювалася інформація щодо хвоороби. Мер пояснив це наявними обмеженнями щодо розголошення певної інформації, яку контролюють вищі посадовці Китаю.

Зокрема 6 лютого в Ухані помер лікар-офтальмолог Лі Веньлян, який одним із перших намагався попередити про загрозу нового коронавірусу. За це його за місяць до зараження та смерті викликали до місцевої поліції та звинувачували в «поширенні чуток».

Читайте також: На що здатні уряди країн задля безпеки громадян від коронавірусу?

Від грудня, коли спалах нового коронавірусу почався в Китаї, у світі ним заразилися майже 170 тисяч людей, понад 6,5 тисячі померли.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG