Доступність посилання

ТОП новини

В Одеській області обмежують та припиняють роботу масових закладів через коронавірус


В Одеській області закликали максимально обмежити роботу об’єктів можливого масового скупчення – з 17 березня працювати не можна буде тим підприємствам та майданчикам, де одночасно знаходиться більше 10 людей. Про це на брифінгу заявив заступник голови Одеської облдержадміністрації В’ячеслав Овечкін, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Відповідне рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Дитячі розважальні центри та клуби, майданчики, в тому числі спортивні, фітнес-клуби, тренажерні зали, басейни, стадіони, зоопарки, усі магазини крім продуктових та аптек, ринки крім продуктових, заклади громадського харчування та інших установ під відповідальність керівника», – заявив Овечкін. Керівництво ОДА також закликає роботодавців регіону перевести працівників на дистанційний режим. В адміністрації очікують, що 17 березня на позачерговій сесії парламенту підсилять відповідальність за невиконання санітарних вимог щодо нерозповсюдження коронавірусу.

Поліція буде фіксувати і невиконання рішення обласної комісії, і розпорядження одеського міського голови, яке підтримала така сама комісія при виконкомі Одеської міської ради. Після підтримки комісії, за словами заступника міського голови Одеси Павла Вугельмана, рекомендаційний характер став обов’язковим для виконання. На міському рівні вимоги жорсткіші – не максимально обмежити роботу підприємств, а призупинити її.

«Превентивні заходи, які проводяться, не потрібно розглядати як рекомендаційні або обов’язкові. Є досвід країн світу, який працює, який дає змогу зменшити чисельність захворювань. Ті, хто не будуть їх виконувати, хто не буде створювати необхідні умови – є 325 стаття Кримінального кодексу, будемо працювати. Але рішення буде приймати слідчий, вносити до ЄРДР і притягати до відповідальності», – заявив, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, заступник начальника головного управління національної поліції в Одеській області Сергій Махотін.

Офіційної інформації про інфікування коронавірусом людей в Одесі чи Одеській області на сьогодні немає.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG