Доступність посилання

ТОП новини

Кількість хворих на COVID-19 у Китаї вперше нижча, ніж за його межами


Румунія: пацієнта з COVID-19 транспортують до лікарні, 10 березня 2020 року
Румунія: пацієнта з COVID-19 транспортують до лікарні, 10 березня 2020 року

Кількість людей, інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2 у всьому світі, вперше перевищила кількість хворих у Китаї з початку епідемії – про це свідчать дані Медичного університету Джона Гопкінса.

За даними всесвітнього лічильника поширення коронавірусу, за межами Китаю інфіковані 87 тисяч людей, а в самій країні - 80 860 хворих.

Глобальна кількість смертей також перевищила аналогічний показник у Китаї - від хвороби померли 6 513 людей.

Читайте також: «М’якотілість та ліберальність – союзники коронавірусу»: Зеленський про «непопулярні» кроки щодо COVID-19​

Стрімке поширення вірусу створює загрозу рецесії глобальної економіки: підприємства вимушено зупиняють роботу, а центральним банкам доводиться вдаватися до заходів, щоб заспокоїти нервові настрої на фінансових ринків.

Країни Європи обмежують перетин кордонів та переміщення в їхніх межах, щоб запобігти поширенню інфекції.

Влада Іспанії, де налічується близько 8 тисяч хворих і 294 летальних випадків, заявила, що надзвичайний стан, який спершу запровадили на 15 днів, буде подовжений.

Франція розглядає закриття в’їзду та виїзду в двох містах, в тому числі в Парижі. Велика Британія, за деякими повідомленнями, планує обмежити масові заходи.

Читайте також: Глава Єврокомісії пропонує ввести обмеження на в’їзд до ЄС на 30 днів

Президент Румунії Клаус Йоганніс оголосив у країні 30-денний надзвичайний стан, протягом якого не працюватимуть школи і будуть заморожені ціни на медичні товари, пальне та комунальні послуги. У Румунії зареєстровано 158 хворих, одна громадянка цієї країни померла в Італії минулого тижня.

Грузія (де на COVID-19 захворіли 33 людини) планує закрити в’їзд до країни для іноземних громадян на два тижні, починаючи з 18 березня.

Єгипет також заявив про намір зупинити авіаперельоти з 19 по 31 березня.

Столиця Євросоюзу йде на карантин – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Від грудня, коли спалах нового коронавірусу почався в Китаї, у світі ним заразилися майже 170 тисяч людей, понад 6,5 тисячі померли.

У ЄС найбільше від коронавірусу постраждала Італія, де було зафіксовано майже 25 тисяч випадків зараження, померли 1809 людей, 2335 одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG