Доступність посилання

ТОП новини

Тест на коронавірус у прем’єра Вірменії виявився негативним


Пашинян був змушений вдатися до таких заходів після того, як людина, з якою він контактував під час поїздки на південь Вірменії, захворіла через коронавірус
Пашинян був змушений вдатися до таких заходів після того, як людина, з якою він контактував під час поїздки на південь Вірменії, захворіла через коронавірус

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повернувся до Єревана з Севана, де він перебував у самоізоляції через підозру на коронавірус. За словами Пашиняна, два тести показали, що він здоровий.

Пашинян був змушений вдатися до таких заходів після того, як людина, з якою він контактував під час поїздки на південь Вірменії, захворіла через коронавірус.

Тест також зробили дружині Пашиняна, Анні Акопян, і він теж виявився негативним.

Пара вирішила самоізолюватися на урядовій віллі на озері Севан ввечері 13 березня і зробити тест після того, як місцеві ЗМІ висловили застереження через контакти Акопян із дружиною президента Бразилії Жаїра Болсонару під час візиту туди 7 березня.

Помічник Болсонару й ще один бразильський чиновник захворіли на COVID-19. У президента Бразилії вірусу не виявили.

Симптоми захворювання, які викликає коронавірус, можуть проявлятися на 2-14 день після інфікування.

«Є діючий алгоритм щодо тестування на коронавірус» – МОЗ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

Пашинян на тлі карантину також зупинив свою політичну кампанію перед конституційним референдумом, запланованим на наступний місяць.

Цього тижня уряд Вірменії має обговорити, чи продовжувати підготовку до референдуму, запланованого на 5 квітня, на тлі поширення коронавірусу.

Станом на 15 березня у Вірменії підтвердили 28 випадків хвороби, більш ніж половина з яких зосереджена в одному регіоні. За даними влади країни, першу людину шпиталізували 1 березня, вона вже одужала.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG