Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни їдуть на карантин у Крим, Керченський міст треба терміново закрити – Чубаров


Керченський міст, побудований Росією після анексії Криму
Керченський міст, побудований Росією після анексії Криму

Керченський міст необхідно терміново закрити для переміщення людей і транспорту, щоб уникнути «більшої біди» з розповсюдженням коронавірусної інфекції серед жителів Кримського півострова. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Терміново ухвалити рішення про закриття проїзду транспорту і людей Керченським мостом закликав російську окупаційну владу Криму голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Рефат Чубаров, 23 січня 2020 року
Рефат Чубаров, 23 січня 2020 року

«Не забувайте, згідно з міжнародним гуманітарним правом, той, хто окупував, зобов'язаний «за допомогою всіх наявних засобів» забезпечити населення продовольством і санітарними матеріалами, а також забезпечувати і підтримувати діяльність санітарних і лікарняних установ і служб, охорону здоров'я і громадську гігієну на окупованій території», –заявив голова Меджлісу.

На думку Чубарова, ситуація із поширенням коронавірусу в Росії, зокрема, в мегаполісах, особливо у Москві, стрімко погіршується.

«Спостерігаються всі ознаки того, що днями в'їзд-виїзд в/з Москви може стати більш жорстким. Передчуваючи такий розвиток подій, частина жителів російських мегаполісів, зокрема, Москви, де стрімко погіршується ситуація з коронавірусом, будуть шукати собі тимчасове затишшя подалі від Москви. Не виключено, що в окупованому Криму», – написав Чубаров на своїй сторінці в Фейсбуці.

Раніше російський глава Криму Сергій Аксенов повідомив, що станом на ранок 29 березня у Криму не зафіксовано нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

Станом на 28 березня 2020 року на Кримському півострові зафіксовано 20 випадків зараження коронавірусною інфекцією: 15 – у Криму і 5 – у Севастополі.

27 березня в Криму схвалили рішення про тимчасове закриття ресторанів, кафе, барів, їдалень, буфетів, закусочних і інших закладів громадського харчування. Винятком залишилися обслуговування на виніс і доставка замовлень додому.

У Севастополі підтверджені перші п'ять випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, стверджує 27 березня тимчасово виконуючий обов'язки голови російського уряду Севастополя Михайло Развожаєв.

Раніше голова управління Роспотребнадзору Криму і Севастополя Наталя Пеньковська повідомила, що у Криму за минулу добу зареєстровано сім нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Таким чином загальна кількість хворих досягла 14 осіб.

Підконтрольна Росії влада Криму зобов'язала людей похилого віку (старших 65 років), а також громадян, які мають хронічні захворювання, дотримуватися режиму самоізоляції під час неробочого тижня (із 28 березня по 5 квітня).

Читайте тут: Коронавірус у Криму: перший тиждень

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG