Доступність посилання

ТОП новини

16 серпня 1954 року вийшла перша передача Української редакції Радіо Свобода


Спершу Радіо Свобода мало назву Радіо Визволення. Ось так виглядає палітурка другої збірки матеріалів української редакції, видана в Мюнхені у 1957 році
Спершу Радіо Свобода мало назву Радіо Визволення. Ось так виглядає палітурка другої збірки матеріалів української редакції, видана в Мюнхені у 1957 році

Перша передача Української редакції Радіо Свобода (на той час Радіо Визволення) вийшла в ефір 16 серпня 1954 року.

  • Від самого початку Кремль (тоді осередок радянської, а тепер російської влади) звинувачує Радіо Свобода у «виробництві пропаганди», «підтримці націоналізму», «поширенні брехні», «просування імперіалістичних інтересів США».
  • Журналістів та кореспондентів Радіо Свобода Москва називала «агентами ЦРУ» і «руйнівниками СРСР», а сьогодні – «іноземними агентами».
  • Попри це, Українська редакція Радіо Свобода, від початку створення є засобом масової інформації, місія якого ( як і усієї незалежної медіакорпорації Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (РВЄ/РС)) полягає «у просуванні демократичних цінностей та інститутів, а також утвердженні прав людини».

Більше дізнатися про історію Радіо Свобода можна тут

  • 15 серпня 2022 року арбітражний суд російської Москви заявив про початок процедури банкрутства компанії ТОВ «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода».

Заява про банкрутство була направлена до суду 4 березня Федеральною податковою службою Росії. Суд включив до реєстру вимог кредиторів борг ТОВ із виплати податків у 2021 році у розмірі близько семи мільйонів рублів. ТОВ «РВЄ/РС» представляє в Росії інтереси медіакорпорації «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» і було утворене у 2020 році, відповідно до вимог законодавства про «іноземних агентів».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG