Доступність посилання

ТОП новини

«Найбільша атака» на Львів від початку масштабного вторгнення: наслідки влучення російських ракет у центр міста (фотосвідчення)

Російський ракетний удар по Львову у ніч на 6 липня, за словами мера Андрія Садового, став «найбільшою атакою на цивільну інфраструктуру міста від початку повномасштабного вторгнення». Армія РФ випустила по заходу України десять крилатих ракет «Калібр» з акваторії Чорного моря, сім з них були збиті силами ЗСУ. Як передає місцева влада, внаслідок влучань ракет загинули 10 людей, кілька десятків отримали поранення. Руйнувань зазнали понад 30 будинків, більше ніж 250 квартир, 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа.​ Міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що ракети поцілили в історичну частину Львова – у буферну зону об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в будинки зі статусом пам’ятки архітектури місцевого значення.

На обстріл міста відреагував президент України Володимир Зеленський, пообіцявши «відповідь ворогу», а також посол США Бріджит Брінк, яка наголосила, що Сполучені Штати не будуть «стояти осторонь» і продовжать «зміцнювати здатність України захищатися». За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, для посилення захисту території України від повітряних атак армії необхідні винищувачі: «Щоб було десять (знищених ракет – РС) з десяти – нам потрібно F-16, принаймні». Кремль, попри численні докази і свідчення, заперечує, що російська армія цілеспрямовано завдає ударів по цивільній інфраструктурі та населенню України.

Про наслідки російської ракетної атаки по Львову – дивіться у фоторепортажі.


XS
SM
MD
LG