Доступність посилання

ТОП новини

Фотогалерея: Різдвяне містечко з пряників збудували в Ужгороді

Напередодні свята Миколая в Ужгороді відкрився Перший закарпатський фестиваль пряників. Організатори зібрали близько 30 виробників, хоча в області їх набагато більше. Кожен учасник мав «збудувати» пряниковий будиночок, і не простий, а копію історичної будівлі, відомої на Закарпатті. Пряникове містечко розташували в історико-культурному центрі «Совине гніздо». Поруч із своєю продукцією влаштувалися виробники. Для дітей проводять майстер-класи та конкурси.

Фестиваль має благородну мету – зібрати кошти на лікування маленької закарпатки Наталії Пехньо, яка потребує трансплантації кісткового мозку. Для цього фестиваль завершиться аукціоном пряникових будиночків.

Зображення 16x9

Ірина Бреза

На Радіо Свобода працюю з 2015 року. Закінчила факультет романо-германської філології Ужгородського національного університету. У журналістиці – з 1998 року. Стажувалась у Freie Universität Berlin за програмою для журналістів, у редакції Savannah Morning News. Працювала у регіональних ЗМІ Закарпаття, всеукраїнських виданнях та інформагенціях.

XS
SM
MD
LG