Доступність посилання

ТОП новини

Американський кулінар прокоментував сало і позмагався з українцем


Сало – є традиційним харчовим продуктом українців. Містить важливу фолієву кислоту
Сало – є традиційним харчовим продуктом українців. Містить важливу фолієву кислоту

У Києві відбувся кулінарний конкурс «Смак Америки», організований посольством США. Каліфорнійське вино, крафтове пиво, яловичина та свіжі морепродукти з Аляски. Це і є справжній смак американської їжі. А хто думає, що їжа по-американськи – це самі тільки бургери, той дуже помиляється.

У тому, що репутація американської кухні незаслужена, мали нагоду переконатися учасники кулінарного конкурсу. Називався він «Смак Америки», а змагалися український шеф-кухар і його колега зі США.

Американський кухар Крис Вільямс
Американський кухар Крис Вільямс

Крис Вільямс родом із Техасу. Ще його бабуся була знаною кулінаркою. А він усе життя вивчав світову кухню в різних країнах. Тому до традиційних американських наїдків завжди додає власні авторські ідеї. З українських страв уже встиг оцінити основну.

«Сало! Так, я це люблю. За два дні, що я тут у Києві, вже їв його тричі. Досхочу наївся сала», – каже шеф-кухар Крис.

Страви подають одна за одною. Гості дегустують і нахвалюють. Кулінарний конкурс модерує прес-аташе американського посольства Рей Кастілло. Але як для арбітра він явно упереджений.

Прес-аташе американського посольства в Україні Рей Кастілло
Прес-аташе американського посольства в Україні Рей Кастілло

«Їжа тут фантастична, – натхненно коментує гастрономічний конкурс Рей Кастілло. – Телятина на брускеті просто танула у мене в роті, як масло. Фаршировані яйця – начебто проста їжа, яку американці їдять на пікніках у неділю. Але шеф Крис примудрився зробити з них шедевр. Тож тепер я з нетерпінням чекаю на лосось і стейк. Ой, як нам усім пощастило!»

Серед щасливчиків, що взяли участь у цьому кулінарному квесті, і нова керівниця дипломатичного представництва США в Україні. Крістіна Квін тиждень як прибула до Києва на зміну колишньому послу Марі Йованович. Поки що входить в курс справ. Серйозні події воліє не коментувати, а от кулінарні уподобання американців, як і свої власні – залюбки.

Керівник дипломатичного представництва США в Україні Кристина Квін
Керівник дипломатичного представництва США в Україні Кристина Квін

«Мушу визнати, що я дуже люблю ВСЮ американську кухню. Не виснажую себе дієтами і, мабуть, по мені це видно. І все-таки є у мене дещо улюблене – морепродукти і яловичина. Певно, через те, що я з Каліфорнії, де на узбережжі багато свіжих морепродуктів, а в центральній частині штату популярна телятина», – сказала тимчасово повірена у справах місії США в Україні «Голосу Америки».

Як каже Кристина, десять років тому, коли вона була в Україні, Київ аж ніяк не вражав гастрономічним розмаїттям. Натомість тепер має репутацію кулінарного раю. Одне із завдань дипломатів – допомогти підприємцям, України і США, зокрема і в харчовій промисловості, налагодити партнерство.​

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG