Доступність посилання

ТОП новини

Нафта для куми Путіна Оксани Марченко («СХЕМИ» | ВИПУСК № 184)


Також у випуску «Хто купив телеканал «112 Україна»?»

Віктор Медведчук, лідер проросійського руху «Український вибір» та кум президента Росії Путіна, всерйоз вирішив повернутися у публічну політику: разом із Вадимом Рабіновичем він зібрався провести партію «За життя» у наступний склад Верховної Ради.

Про бізнес Медведчука в Україні відомо багато. Але виявляється, його родина має бізнес і в Росії. При чому заснований він не так давно – після 2014 року. Подружжю вдалося обійти ключових гравців на російському нафтогазовому ринку і отримати доступ до одного з трьох найбільших родовищ Росії, запаси якого оцінюють у десятки мільйонів тонн.

Деталі розповідає Максим Савчук.

Як політику Віктору Медведчуку тепер завойовувати симпатії виборців? Одна з дієвих технологій – медіа, яке може створити необхідний образ.

Максиму Савчуку та Наталці Седлецькій вдалося встановити, що нині Медведчук має вплив як мінімум один український канал – «112 Україна». Це ЗМІ змінило структуру власності навесні 2018-го і саме після цього у його ефірі почастішали позитивні згадки про Віктора Медведчука. Як виявилось, канал записали на німця з провінції, а от керуватиме ним людина із оточення Медведчука.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG