Доступність посилання

ТОП новини

Берлусконі готовий до відставки після схвалення реформ


Прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив у вівторок президентові країни Джорджо Наполітано, що піде в відставку після того, як парламент схвалить урядовий законопроект про економічну стабільність. На це голосування очікують наступного тижня.

Їхня розмова протривала близько години після того, як Берлусконі раніше в вівторок домігся схвалення вирішального для нього питання в парламенті, але втратив парламентську більшість.

За схвалення виконання урядом бюджету за минулий рік, що є передумовою для розгляду подальших бюджетних проектів, проголосували 308 депутатів нижньої палати парламенту з загалом 630 – менш як половина від загального складу.

Голосування відбулося посеред закликів до відставки голови уряду і занепокоєння через надмірний державний борг Італії. Раніше повідомляли, що Європейський центральний банк разом із структурами Європейського Союзу і Міжнародним валютним фондом почне спостереження за перебігом економічних реформ, які Італія зобов’язалася здійснити для виходу з боргової кризи.

Берлусконі щойно в понеділок заперечував повідомлення, що він розглядає можливість піти в відставку.
XS
SM
MD
LG