Доступність посилання

ТОП новини

В адміністрації заперечили плани змінити територіальний поділ


Метою реформи місцевого самоврядування є спроможна територіальна громада, а не перекроювання карти країни, заявила радник президента, керівник головного управління з питань конституційно-правової модернізації адміністрації голови держави Марина Ставнійчук, як її цитує сьогодні прес-служба президента.

Усі ж розмови про зміну адміністративно-територіального устрою України, укрупнення областей чи інша подібна «ненаукова фантастика» є позицією окремих політиків та експертів – «проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні не містить жодного натяку на перекроювання карти територіального устрою України», – наголосила вона.

Останніми днями лунали повідомлення, що владна в Україні Партія регіонів може прагнути запровадити новий адміністративно-територіальний поділ України на кілька великих регіонів замість нинішніх 24 областей. Думку про це, зокрема, висловив минулого тижня народний депутат від Партії регіонів Сергій Гриневецький у статті у виданні «Дзеркало тижня. Україна» (DT.UA).
XS
SM
MD
LG