Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Ради зобов’язав силовиків щотижнево звітувати про розслідування перестрілки в Княжичах


Місце перестрілки поліцейських в селі Княжичі під Києвом, 4 грудня 2016 року
Місце перестрілки поліцейських в селі Княжичі під Києвом, 4 грудня 2016 року

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності зобов'язав силовиків щотижнево інформувати про стан розслідування перестрілки в Княжичах.

Як заявив голова комітету Андрій Кожем’якін, комітет взяв під контроль досудового розслідування іслужбове розслідування з щотижневим аналізом

«ГПУ і Нацполіції щоп’ятниці інформувати письмово про стан та результати розслідування», – процитував Кожем’якін рішення профільного комітету.

Крім того, комітет вирішив спільно з МВС і Нацполіцією розробити та подати на розгляд парламенту законопроекти, в якому чітко визначити структуруорганів поліції, їхні повноваження та порядок взаємодії, а також порядок формування «професійного ядра» у підрозділах поліції.

Відповідно до рішення комітету, також буде створено робочу групу щодо оцінки реформ Національної поліції та шляхів вирішення проблемних аспектів функціонування Нацполіції.

Уночі 4 грудня в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у той же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Близько 4-ї години між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ятеро працівників поліції.

Пізніше в МВС повідомили, що затримали чотирьох осіб, яких затримали на в’їзді до Києва зі зброєю і спецобладнанням. Радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що йдеться про осіб, які могли готувати розбій у Княжичах, але втекли, почувши перестрілку.

За фактом подій у Княжичах у Нацполіції розпочали службове розслідування, у Генпрокуратурі – розслідування обставин перестрілки за статтею про вбивство.

XS
SM
MD
LG