Доступність посилання

ТОП новини

Друг України Еймі Клобучар іде у президенти США


Еймі Клобучар оголошує про свою кандидатуру на висування від Демократичної партії на вибори президента США 2020 року, Міннеаполіс, 10 лютого 2019 року
Еймі Клобучар оголошує про свою кандидатуру на висування від Демократичної партії на вибори президента США 2020 року, Міннеаполіс, 10 лютого 2019 року

На вибори у президенти США 2020 року офіційно висунула свою кандидатуру представниця Міннесоти – штату США, де проживає одна з найбільших українських громад. Про своє рішення сенаторка Еймі Клобучар оголосила у суботу, виступаючи перед виборцями на острові посеред річки Міссісіпі. Її виступ зібрав значну кількість слухачів, зокрема й українців, незважаючи на сильний снігопад і температуру −10° C.

«Я стою перед вами – онука шахтаря, дочка вчителя і журналіста, перша жінка, обрана в Сенат США від штату Міннесота, щоб оголосити про висунення своєї кандидатури на посаду президента Сполучених Штатів», – виголосила Клобучар. Вона починає кампанію за те, щоб стати висуванцем Демократичної партії на найвищу посаду у США.

58-річна демократка, яку вже тричі переобирали на шестирічний термін до Сенату, також є однією із 27 членів Групи підтримки України в Сенаті і вірним другом України.

За підрахунками служби Клобучар, у її штаті проживає понад 10 тисяч представників української діаспори. Політик активно підтримувала українську громаду у час російської агресії на сході України й у Криму. До третьої річниці нелегальної анексії півострова 26 лютого 2017 року вона зустрілася із виборцями в Українсько-американському центрі Міннеаполіса, де розповіла про подорож до України, яку вона здійснила разом із сенаторами Джоном Маккейном і Ліндсі Ґремом. Під час візиту делегація працювала над питаннями посилення санкційної політики США щодо Росії, збільшення оборонного бюджету і надання Україні летальної оборонної зброї.

Нещодавно сенаторка відзначила досягнення Центру і його внесок у процвітання штату і вкотре запевнила громаду, що «продовжуватиме робити все у своїх силах, щоб закликати президента (Дональда Трампа) вдатися до дій, які б забезпечили мирне і демократичне майбутнє для України».

Сенаторка вірить, що сила Міннесоти – в багатонаціональних мешканцях її штату. Вона наводить приклад своєї родини, адже її дід емігрував зі Словенії, щоб «збудувати нове життя»: «Він сприяв культурному розмаїттю нашого штату через традиції, музику і кулінарні традиції, які він привіз із собою».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG