Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ просуваються на півдні, але втрачають села на сході. Як РФ «примусити» до миру


Міноборони Великої Британії: Росія у війні проти України втратила близько 450 тисяч військовослужбовців вбитими і пораненими
Міноборони Великої Британії: Росія у війні проти України втратила близько 450 тисяч військовослужбовців вбитими і пораненими
  • Ситуація на фронті: успіхи на півдні, тяжкі бої на сході

«Найбільш складна ситуація на Покровському і Курахівському напрямках, де продовжуються запеклі бої. Противник на цих напрямках задіяв до чотирьох бригад, намагається розвинути наступ західніше від Авдіївки і Мар’їнки, пробиваючись до Покровська й Курахового.

Підрозділи Сил оборони, зберігаючи життя та здоров’я наших захисників, перемістились на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки і Новомихайлівки. У цілому на цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги отримати не зміг», – заявив головнокомандувач ЗСУ.

Сирський додав, що українські війська завдають ворогу «максимальних втрат» в особовому складі та військовій техніці, а для заміни підрозділів, що зазнали втрат, здійснюється переміщення бригад, які відновили боєздатність.

  • Як «примусити» Росію зупинити агресію?

Світова більшість повинна «примусити» Росію до миру та може це зробити. Заявив у зверненні Зеленський. Чому президент сподівається на зміни вже цього літа?

Президент України Зеленський покладає сподівання на Глобальний саміт миру у Швейцарії, запланований на 15–16 червня. Очікується, що від 80 до 100 країн візьмуть участь у зустрічі на розкішному курорті Бурґеншток поблизу міста Люцерн.

  • РФ мобілізує українців на окупованих територіях?

На окупованих територіях видають розпорядження про мобілізацію місцевого населення до російської армії. Чи можна від цього врятуватися і яким чином?

Телемарафон проти Супільного?

– Скандал навколо Телемарафону. Чи дійсно Суспільне хочуть викинути з прайм-тайму? Та чи готує влада «зачистку інформаційного мовлення»?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода. Ранок:

Форум

XS
SM
MD
LG