Доступність посилання

ТОП новини
Матч збірних України і Південної Кореї транслюватиме UA:Перший
Матч збірних України і Південної Кореї транслюватиме UA:Перший

Україна - Південна Корея. Фінал чемпіонату світу U-20. Текстова онлайн-трансляція

15 червня в польському Лодзі юнацька збірна України з футболу зіграла у фіналі чемпіонату світу для спортсменів до 20 років з командою Південної Кореї. Перемога у цьому фіналі є найбільшим досягненням українського футболу на рівні збірних команд, попередній рекорд встановила національна збірна у 2006 році, дійшовши до чвертьфіналу чемпіонату світу в Німеччині.

Радіо Свобода провело текстову трансляцію поєдинку, який розпочався о 19:00 в місті Лодзь, Польща.

11 червня українські футболісти завдяки голу півзахисника київського «Динамо» Сергія Булеци здобули перемогу над Італією з рахунком 1:0. У тому матчі італійцям все ж таки вдалося забити гол у ворота українців, але після перегляду відеоповтору в системі VAR суддя відмінив його через порушення з боку футболіста збірної Італії.

На чемпіонаті світу U-20 збірна України зплишилася єдиною командою, яка не програла жодного матчу. Південна Корея програвала на груповому етапі Португалії.

Груповий етап підопічні Олександра Петракова закінчили перемогою у групі D, обігравши Катар і США, розійшовшись миром з Нігерією. В одній восьмій фіналу Україна перемогла Панама з рахунком 4:1, в чвертьфіналі - Колумбію (1:0), а у півфіналі - Італію (1:0).

На молодіжних чемпіонатах світу українські збірні грали у 2001, 2005, 2015 та 2019 роках, проте лише зараз у Польщі «синьо-жовтим» вдалося пробитися далі від 1/8 фіналу.

Для тренера Олександра Петракова це вже не перший світовий чемпіонат U-20 - у 2015 році він разом з «синьо-жовтими» пробився до 1/8, де не зміг пройти команду Сенегалу, які тоді за результатами пенальті отримали путівку до чвертьфіналу.

На цьому Радіо Свобода завершує трансляцію, ще раз вітаючи з досягненням молодої україїнської команди всіх їїприхильників.

Кубок світу тримає по черзі кожний коваль спільної перемоги! Це перша українська національна футбольна команда, яка стає першою на планеті! Дотепер головним успіхом був вихід команди Олега Блохіна до чвертьфіналу чемпіонату світу у 2006 році, але «молодіжка» Олександра Петракова перевершила те досягнення! Браво, хлопці!

Неймовірна українська «молодіжка» під керівництвом Олександра Петракова здобуває головвний трофей, Кубок світу! Заслужена вольова перемога 3:1!

90+6' Усе! Україна – чемпіон!!!

90+5' Штрафний удар для корейців, після нього час спливе!

90+3' Дві хвилини до Кубка світу!

90' П'ять хвилин додає рефері. Корейці подають кутовий, було дуже близько до 3:2, але все нормально, 3:1 залишається)

3:1! Цитаїшвілі після індивідуального проходу зі своєї половини поля забиває, ймовірно, вирішальний гол!

89' Гооооооооол!!!

88' Кащук виходить на поле замість Булеци

86' Конопля фолить у центрі, отриимує жовту

86' Лунін на місці після флангового навісу і удару головою

85' Корейці тиснуть, українці відбиваються, це сценарій завершальної десятихвилинки основного часу

82' Булеца із Сіканом заробляють кутовий

78' Конопля отримав від корейського нападника в українському штрафному після боротьби на другому поверсі, Ох Сегун (№9) отримує жовту картку

76' Зрівнялися за кутовими, 3:3, корейці подають, відбилися українці

74' Чергова пауза на водопій

Володіння м'ячем 53:47 на користь українців, але за ударами вже 11:9 на користь корейців

72' Булеца після прориву і пасу від Сікана пробивав у ближній кут, воротар потягнув

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG