Доступність посилання

ТОП новини
Матч збірних України і Південної Кореї транслюватиме UA:Перший
Матч збірних України і Південної Кореї транслюватиме UA:Перший

Україна - Південна Корея. Фінал чемпіонату світу U-20. Текстова онлайн-трансляція

15 червня в польському Лодзі юнацька збірна України з футболу зіграла у фіналі чемпіонату світу для спортсменів до 20 років з командою Південної Кореї. Перемога у цьому фіналі є найбільшим досягненням українського футболу на рівні збірних команд, попередній рекорд встановила національна збірна у 2006 році, дійшовши до чвертьфіналу чемпіонату світу в Німеччині.

Радіо Свобода провело текстову трансляцію поєдинку, який розпочався о 19:00 в місті Лодзь, Польща.

11 червня українські футболісти завдяки голу півзахисника київського «Динамо» Сергія Булеци здобули перемогу над Італією з рахунком 1:0. У тому матчі італійцям все ж таки вдалося забити гол у ворота українців, але після перегляду відеоповтору в системі VAR суддя відмінив його через порушення з боку футболіста збірної Італії.

На чемпіонаті світу U-20 збірна України зплишилася єдиною командою, яка не програла жодного матчу. Південна Корея програвала на груповому етапі Португалії.

Груповий етап підопічні Олександра Петракова закінчили перемогою у групі D, обігравши Катар і США, розійшовшись миром з Нігерією. В одній восьмій фіналу Україна перемогла Панама з рахунком 4:1, в чвертьфіналі - Колумбію (1:0), а у півфіналі - Італію (1:0).

На молодіжних чемпіонатах світу українські збірні грали у 2001, 2005, 2015 та 2019 роках, проте лише зараз у Польщі «синьо-жовтим» вдалося пробитися далі від 1/8 фіналу.

Для тренера Олександра Петракова це вже не перший світовий чемпіонат U-20 - у 2015 році він разом з «синьо-жовтими» пробився до 1/8, де не зміг пройти команду Сенегалу, які тоді за результатами пенальті отримали путівку до чвертьфіналу.

Дивіться найкращі моменту півфіналу з Італією, який став останнім кроком збірної України на шляху до фіналу з Південною Кореєю:

Україна - Південна Корея. Час матчу - 19:00. Місце проведення - Міський Стадіон, Лодзь, Польща.

Матч українців і південнокорейців є останнім на турнірі. 14 червня бронзові медали розіграли невдахи півфіналів, команди Італії та Еквадору. Основний час завершився без забитих м'ячів, а в овертаймі єдиним голом відзначилися чемпіони Південної Америки, на 104-й хвилині забив Ріхард Мінья. Таким чином, еквадорці стали володарями першого комплекту нагород, але головний трофей сьогодні розіграють команди України та Південної Кореї.

Головна проблема команди Олександра Петракова перед матчем – втрата ключового захисника Дениса Попова, який у півфіналі отримав червону картку. Багатьом спостерігачам (особливо вболівальникам українців) здалося, що друга жовта картка, яка й перетворилася на червону, стала результатом не так дій Дениса, як наслідком акторської майстерності італійського гравця, якому повірив арбітр.

Сайт ФІФА вже оприлюднив склади команд, які розпочнуть вирішальний поєдинок о 19:00.

Україна: Лунін – Сафронов, Бондар, Безкоровайний – Конопля, Дришлюк, Хахльов, Корнієнко – Цитаїшвілі, Булеца – Супряга.

Південна Корея: Лі Кван Їн – Лі Чи Сол, Кім Хен Ин, Лі Ча Ік – Хван Та Хен, Кім Чун Мін, Кім Се Юн, Чой Юн – Лі Кан Ін, Ох Се Хун.

На лаві запасних головний тренер «синьо-жовтих» Олександр Петраков залишив таких футболістів: Веремієнко, Чех, Кучерук, Сікан, Мусолітін, Устименко, Снурніцин, Різник, Кащук.

Звертає на себе увагу насамперед заміна на вістрі атаки: Владислав Супряга з’явився в матчі з італійцями лише на заміну, цього разу він розпочинає поєдинок із перших хвилин. Натомість головний бомбардир українців Данило Сікан поки що перебуває на лаві запасних.

У польському місті Лодзь нині так само спекотно, як і в Україні, температура за півгодини до початку матчу становить +33 градуси, навіть до кінця гри спека не спаде. Дуже важко на полі буде гравцям обох команд.

Лунають національні гімни України та Південної Кореї.

1' Матч розпочався.

2' Cистема VAR перевіряє, чи був пенальті у ворота українців. Порушення було, але питання, чи на лінії штрафного, чи ні

4' Пенальті у ворота українців

5' Ин реалізовує пенальті 0:1

6' Зі старту українці поступаються

Порушення правил було з боку Безкоровайного

11' Лі Джу Соль ризикував отримати жовту картку після порушення проти Цитаїшвілі, але без санкцій

12' Удар Булеци зі штрафного був у площину воріт, але воротар корейців був готовий до цього

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG