Доступність посилання

ТОП новини
Матч збірних України і Південної Кореї транслюватиме UA:Перший
Матч збірних України і Південної Кореї транслюватиме UA:Перший

Україна - Південна Корея. Фінал чемпіонату світу U-20. Текстова онлайн-трансляція

15 червня в польському Лодзі юнацька збірна України з футболу зіграла у фіналі чемпіонату світу для спортсменів до 20 років з командою Південної Кореї. Перемога у цьому фіналі є найбільшим досягненням українського футболу на рівні збірних команд, попередній рекорд встановила національна збірна у 2006 році, дійшовши до чвертьфіналу чемпіонату світу в Німеччині.

Радіо Свобода провело текстову трансляцію поєдинку, який розпочався о 19:00 в місті Лодзь, Польща.

11 червня українські футболісти завдяки голу півзахисника київського «Динамо» Сергія Булеци здобули перемогу над Італією з рахунком 1:0. У тому матчі італійцям все ж таки вдалося забити гол у ворота українців, але після перегляду відеоповтору в системі VAR суддя відмінив його через порушення з боку футболіста збірної Італії.

На чемпіонаті світу U-20 збірна України зплишилася єдиною командою, яка не програла жодного матчу. Південна Корея програвала на груповому етапі Португалії.

Груповий етап підопічні Олександра Петракова закінчили перемогою у групі D, обігравши Катар і США, розійшовшись миром з Нігерією. В одній восьмій фіналу Україна перемогла Панама з рахунком 4:1, в чвертьфіналі - Колумбію (1:0), а у півфіналі - Італію (1:0).

На молодіжних чемпіонатах світу українські збірні грали у 2001, 2005, 2015 та 2019 роках, проте лише зараз у Польщі «синьо-жовтим» вдалося пробитися далі від 1/8 фіналу.

Для тренера Олександра Петракова це вже не перший світовий чемпіонат U-20 - у 2015 році він разом з «синьо-жовтими» пробився до 1/8, де не зміг пройти команду Сенегалу, які тоді за результатами пенальті отримали путівку до чвертьфіналу.

12' Удар Булеци зі штрафного був у площину воріт, але воротар корейців був готовий до цього

11' Лі Джу Соль ризикував отримати жовту картку після порушення проти Цитаїшвілі, але без санкцій

Порушення правил було з боку Безкоровайного

6' Зі старту українці поступаються

5' Ин реалізовує пенальті 0:1

4' Пенальті у ворота українців

2' Cистема VAR перевіряє, чи був пенальті у ворота українців. Порушення було, але питання, чи на лінії штрафного, чи ні

1' Матч розпочався.

Лунають національні гімни України та Південної Кореї.

У польському місті Лодзь нині так само спекотно, як і в Україні, температура за півгодини до початку матчу становить +33 градуси, навіть до кінця гри спека не спаде. Дуже важко на полі буде гравцям обох команд.

Звертає на себе увагу насамперед заміна на вістрі атаки: Владислав Супряга з’явився в матчі з італійцями лише на заміну, цього разу він розпочинає поєдинок із перших хвилин. Натомість головний бомбардир українців Данило Сікан поки що перебуває на лаві запасних.

На лаві запасних головний тренер «синьо-жовтих» Олександр Петраков залишив таких футболістів: Веремієнко, Чех, Кучерук, Сікан, Мусолітін, Устименко, Снурніцин, Різник, Кащук.

Південна Корея: Лі Кван Їн – Лі Чи Сол, Кім Хен Ин, Лі Ча Ік – Хван Та Хен, Кім Чун Мін, Кім Се Юн, Чой Юн – Лі Кан Ін, Ох Се Хун.

Україна: Лунін – Сафронов, Бондар, Безкоровайний – Конопля, Дришлюк, Хахльов, Корнієнко – Цитаїшвілі, Булеца – Супряга.

Сайт ФІФА вже оприлюднив склади команд, які розпочнуть вирішальний поєдинок о 19:00.

Головна проблема команди Олександра Петракова перед матчем – втрата ключового захисника Дениса Попова, який у півфіналі отримав червону картку. Багатьом спостерігачам (особливо вболівальникам українців) здалося, що друга жовта картка, яка й перетворилася на червону, стала результатом не так дій Дениса, як наслідком акторської майстерності італійського гравця, якому повірив арбітр.

Матч українців і південнокорейців є останнім на турнірі. 14 червня бронзові медали розіграли невдахи півфіналів, команди Італії та Еквадору. Основний час завершився без забитих м'ячів, а в овертаймі єдиним голом відзначилися чемпіони Південної Америки, на 104-й хвилині забив Ріхард Мінья. Таким чином, еквадорці стали володарями першого комплекту нагород, але головний трофей сьогодні розіграють команди України та Південної Кореї.

Україна - Південна Корея. Час матчу - 19:00. Місце проведення - Міський Стадіон, Лодзь, Польща.

Дивіться найкращі моменту півфіналу з Італією, який став останнім кроком збірної України на шляху до фіналу з Південною Кореєю:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG