Доступність посилання

ТОП новини

Україна почала випробування танків з високоточними керованими ракетами 


Комплекс випробувань призначений для опрацювання всіх режимів стрільби нового танку різними типами боєприпасів
Комплекс випробувань призначений для опрацювання всіх режимів стрільби нового танку різними типами боєприпасів

Державний концерн «Укроборонпром» повідомив про вогневі випробування основного бойового танку Т-72АМТ, однією з головних особливостей якого є можливість стрільби високоточними керованими ракетами «Комбат».

Танк був розроблений та виготовлений ДП «Київський бронетанковий завод», а ракети – підприємством Концерну ДККБ «Луч».

Розробники запевняють, що саме завдяки використанню нової високоточної зброї можливо знищити бронетехніку противника на дальності до п’яти кілометрів. Таким чином, дальність ведення вогню танку Т-72АМТ у два рази більша ніж у Т-72А.

Читайте також: Боєприпасний голод ЗСУ: чим бійцям доводиться стріляти в режимі економії?

Якщо говорити про ракету «Комбат», то в концерні розповіли, що вона має бронепробиття у 750 мм броні та, завдяки тандемній головній частині, повністю ігнорує динамічний захист противника.

В повідомленні вказується, що Т-72АМТ є результатом опрацювання досвіду застосування танків Т-72 під час бойових дій на Сході України.

Крім того, танк отримав прилади нічного бачення, цифрові радіостанції з захищеним каналами зв‘язку, супутникові засоби навігації, камеру заднього виду.

Як повідомляло Радіо Свобода, в кінці липня президент України Петро Порошенко оприлюднив відео, на якому показане випробування 152-міліметрових великокаліберних снарядів українського виробництва для артилерійської системи «Гіацинт». Снаряди розробив та виробляє державний концерн «Укроборонпром».

XS
SM
MD
LG